The Best FIFA 2017: Cine sunt cel mai bun antrenor, jucător și echipa anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a primit, luni, la gala FIFA de la Londra, pentru al doilea an consecutiv premiul The Best, acordat celui mai bun forbalist.

Au mai fost finalişti pentru acest trofeu argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi brazilianul Neymar (PSG).

„Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat, şi lui Neymar şi lui Messi. Colegilor, antrenorului meu, preşedintelui. Este un moment foarte important pentru mine. Este minunat să fiu aici alături de aceşti jucători mari”, a spus Ronaldo după primirea trofeului, arătându-i pe cei care erau alături de el pe scenă şi au prezentat momentul, brazilianul Ronaldo şi argentinianul Diego Maradona.

Zidane – cel mai bun antrenor

Tehnicianul formației spaniole Real Madrid, francezul Zinédine Zidane, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2017.

Zidane a câștigat în 2017 trofeul Ligii Campionilor cu Real, pentru al doilea an consecutiv, precum și titlul de campion al Spaniei.

Fostul campion mondial, care anul trecut a ocupat locul doi la această secțiune a premiilor FIFA, a câștigat lupta cu italienii Massimiliano Allegri (Juventus Torino) și Antonio Conte (Chelsea). Zidane a mai cucerit în acest an Supercupa Europei și Supercupa Spaniei.

Zidane îi succede pe lista câștigătorilor premiului italianului Claudio Ranieri, acum pe banca formației franceze FC Nantes, recompensat anul trecut pentru titlul surprinzător de campion al Angliei cu Leicester City.

Șapte jucători din liga spaniolă, în echipa ideală a anului

Cinci jucători de la Real Madrid și doi de la FC Barcelona, alături de brazilienii Dani Alves și Neymar, de la Paris Saint-Germain, și italienii Gianluigi Buffon (Juventus) și Leonardo Bonucci (Milan), figurează în echipa ideală a anului 2017 alcătuită de Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și sindicatul mondial al fotbaliștilor (FIFPro).

Cei cinci jucători de la Real sunt fundașii Sergio Ramos și Marcelo, mijlocașii Luka Modric și Toni Kroos, precum și atacantul portughez Cristiano Ronaldo, nominalizat pentru a 11-a oară în echipa ideală a anului.

Reprezentanții clubului FC Barcelona în cel mai bun ”unsprezece” sunt mijlocașul Andrés Iniesta și atacantul Lionel Messi.

Echipa ideală a anului 2017 se prezintă astfel: Gianlugi Buffon (Juventus) — Dani Alves (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Leonardo Bonucci (Milan), Marcelo (Real Madrid) — Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona) — Neymar (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Veteranul italian Gianluigi Buffon (Juventus), în vârstă de 39 de ani, a fost desemnat cel mai bun portar al anului 2017 în cadrul aceleiași gale. Este pentru prima oară când FIFA acordă un premiu pentru cel mai bun portar al anului.

Buffon a câștigat titlul în Serie A pentru a șasea oară consecutiv cu Juve și a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în fața celor de la Real Madrid. El i-a devansat în anchetă pe portarul costarican Keylor Navas, de la Real Madrid, și pe germanul Manuel Neuer (Bayern Munchen).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...