Una dintre victime povesteşte că a mers într-o seară cu fratele său să ia masa într-o cafenea din apropierea blocului în care locuiesc. Acolo, cei doi s-ar fi luat la harţă cu alţi clienţi ai localului, după care s-au pomenit faţă în faţă cu agenţii unei companii de pază. Tinerii spun că au fost scoşi cu forţa afară şi snopiţi în bătaie. 

Cei doi fraţi afirmă că agenţii de pază au folosit împotriva lor gaze lacrimogene, apoi i-au bătut cu bastoanele şi picioarele. În urma loviturilor, unul dintre tineri a căzut în leşin şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Experţii Consiliului pentru Prevenirea Torturii afirmă că în acest caz agenţii de pază au acţionat ilegal şi era suficient ca cei doi tineri să fie imobilizaţi cu ajutorul cătuşelor şi duşi la cea mai apropiată secţie de poliţie. 

Şeful firmei de securitate a refuzat să vorbească în faţa camerei, însă a declarat că angajaţii săi au acţionat conform regulamentului intern. El a mai spus că cei doi ar fi avut un comportament agresiv, iar spray-ul lacrimogen a fost aplicat pentru că unul dintre fraţi ar fi vrut să ia arma unui agent de pază.

Tinerii au depus o plângere la poliţie pe numele celor care i-au bătut, dar şi pe numele companiei de securitate. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă.