/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Nu scăpăm de buticuri în centrul Capitalei! Acestea vor reapărea urmare a organizării unor licitații

missing
23 octombrie 2017, ora 18:23

Gheretele demontate din centrul capitalei, urmare a unei dispoziții a primarului interimar, ar putea reapărea la loc. Locurile disponibile vor fi licitate, iar cei care au activat până acum vor fi privilegiați. Cel puțin așa promite Nistor Grozavu.

Toate celelalte când vom face amenajarea generală a fiecărei Grădini Publice vom organiza concursurile corespunzătoare cu acordarea priorității celor care au activat aici”, a declarat Nistor Grozavu, primarul interimar al Chișinăului.

Evacuarea gheretelor i-a nemulțumit pe unii agenți economici care amenință că vor ataca acțiunile autorităților în instanță. Până acum au fost înaintate cinci plângeri.

Cu amenințări la persoană așa cum se face curat în Chișinău. Dacă vor merge în instanța de judecată, desigur Direcția juridică este gata de această procedură pentru că noi de la bun început am știut că vor fi și asemenea agenți economici”, a menționat Grozavu.

Primarul interimar a cerut Direcției arhitectură și celor de la Spații Verzi să reamenajeze spațiile de unde a fost ridicate gheretele.

Domnul Borozan cu referire la Grădina Publică cel puțin acum ne-am înțeles o variantă de amenajare generală a acestui spațiu pe tot perimetrul cu restabilirea îngrădirii cu Spații Verzi unde trebuie să fie înlocuiți copacii”, a specificat Nistor Grozavu, primarul interimar al Chișinăului.

Deși au trecut două săptămâni de la dispoziția semnată de primarul interimar privind evacuarea buticurilor, unele gherete încă mai activează. Și nu au nici o problemă… deocamdată.

La ziua de astăzi au rămas gheretele cu presa, librării de felul acesta și până la 31 octombrie toate vor fi evacuate. Noi am preîntâmpinat agenții economici și am cerut de la ei să amenajeze toate aceste locuri”, a specificat Valeriu Nimerenco, pretorul sectorului Buiucani.

Părerile oamenilor sunt împărțite. Unii spun că le-ar fi greu fără gherete, iar alții le percep ca pe un element care afectează imaginea orașului.

Noi avem nevoie de ele? Cred că da. Uneori te plimbi și e mult mai ușor să cumperi ceva de la o gheretă decât să alergi în altă parte”.

E plin orașul și ar trebui toate scoase. Să fim civilizați cum e și peste hotare”.

În total, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” erau amplasate 61 de unități comerciale. Până acum au fost evacuate 51. Au mai rămas 10. Termenul-limită pentru evacuarea acestora expiră peste opt zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram