/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Aproximativ trei milioane de arbori şi arbuşti urmează să fie plantaţi pe teritoriul Republicii Moldova

missing
23 octombrie 2017, ora 15:04

„În scopul asigurării unei desfăşurări eficiente a evenimentului, Guvernul a aprobat un Plan de acţiuni privind lucrările de înverzire. Conform acestuia, în toamna curentă este preconizată crearea de culturi silvice în fondul forestier naţional pe o suprafață de aproximativ 555 hectare. Totodată, urmează să fie efectuate lucrări de ajutorare a regenerării naturale în fondul silvic pe o suprafaţă de 250 hectare”, a precizat Vasile Bîtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

La solicitarea autorităţilor publice, agenţilor economici şi doritorilor să participe la eveniment, Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţie materialul săditor necesar pentru desfăşurarea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului.

Potrivit directorului Agenţiei, Ion Haralampov, cele 34 de pepiniere ale întreprinderilor silvice din ţară au pregătit pentru actuala campanie de plantare circa zece milioane de puieţi. „Dispunem de material săditor de calitate, la preţuri rezonabile. În funcţie de specie, costul unui puiet poate varia între 15-60 de lei”, a menţionat Haralampov.

Organizarea campaniei în localităţile ţării va fi efectuată de administraţiile publice locale de nivelul I şi II.

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin decret prezidenţial în anul 1995.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram