Pierdere de 7 milioane de lei după incendiul care a izbucnit duminică la StarNet

22552860_1658827567494789_309477949417886800_n

Reprezentanții companiei Starnet au pierdut circa 7 milioane de lei în urma incendiului izbucnit în data de 22 octombrie la unul din cele două noduri principale de distribuție a internetului pentru clienții din toată Republica Moldova. Totodată, aceștia anunță că facturile vor fi recalculate în așa fel încât clienții să nu achite pentru ziua în care nu au beneficiat de serviciile de internet sau televiziune.

În urma incendiului au fost afectați sute de clienți ai companiei din întreaga țară. Echipamentul firmei Starnet a fost mistuit de foc, iar pierderile estimative ale companiei au fost ridicate la circa 7 milioane de lei. Zeci de angajați ai companiei, printre care tehnicieni, administratori de rețea, constructori, sudori au fost mobilizați pentru a reabilita rețeaua, care deja spre dimineața zilei de luni a fost restabilită practic în totalitate. În perimetrul străzilor Pușkin, Albișoara, Mihai Viteazu și Mateevici continuă să aibă loc lucrări de reparație a rețelei, care în câteva ore urmează să fie finisate, anunță compania Starnet, scrie moldnova.

Totodată, reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au precizat că nu au fost solicitați pentru a stinge incendiul și că angajații Starnet au reușit să detecteze singuri sursa flăcărilor și să oprească răspândirea acestora.

Amintim că, Starnet s-a confruntat cu o altă problemă majoră în anul 2015, atunci când a avut loc o scurgere de informaţii fără precedent în Republica Moldova. Datele personale ale 53.000 de clienţi ai companiei au ajuns pe Internet.

Fondatorul și directorul Starnet, Alexandru Machedon, a făcut aluzie pe Facebook la faptul că acest incendiu ar fi putut fi provocat intenționat. „Nu vreau să cred că acest incendiu a fost provocat intenționat si are vreo legatura cu activitatea mea social-politică, un cadou către ziua mea de naștere de mâine!!!”, a notat acesta pe profilul său. Machedon își serbează astăzi, 23 octombrie, ziua de naștere.

Amintim că Alexandru Machedon a fost propus pentru a ocupa funcția de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor de către Ion Sturza în anul 2016.

Compania Starnet a fost fondată în anul 2003, iar în prezent aceasta are peste 100.000 de clienți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente