(video) PL a fost înregistrat la referendumul din 19 noiembrie. Declarația lui Mihai Ghimpu

gHIMPU

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că fracțiunea pe care o conduce a fost înregistrată de CEC în cursa electorală pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

„La toate eforturile depuse de Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie pentru demiterea sa, toate instituțiile statului, începând de la CEC, toate instanțele de judecată, Curtea de Apel, nu au vrut să înțeleagă că e vorba despre demiterea sa ca primar și nu este vorba despre lupta partidelor politice.

Partidul liberal a decis să se înregistreze în cursă pentru a apăra onoarea și demnitatea primarului suspendat, Dorin Chirtoacă”, a menționat Ghimpu în cadrul conferinței.

El a declarat că regretă că CEC a luat decizia ca partidele politice să se înregistreze la referendum, nu o persoană.

La fel, el a criticat sistemul, spunând că, „atunci când este învinuit un om, instanța îi oferă dreptul la ultimul cuvânt. La noi nu există nici constituție, nici legi, numai puterea telefonului, ca în statele totalitare”.

Liderul PL a chemat toți cetățenii să nu iasă la referendumul din 19 noimebrie pentru trebuie „să menținem victoria, pe care am avut-o în 2011, 2015. Pe toți cei care îl învinuiesc pe Chirtoacă îi interesează doar un singur lucru: să pună mâna pe Capitală”.

Reamintim că la data 16 octombrie curent, candidatura la referendumul din 19 noiembrie a primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost respinsă de CEC, pe motiv că o persoană nu poate fi înregistrată la referendum, ci doar un partid politic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente