/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Teatrul „Licurici” a adus bucurii și zâmbete copiilor moldoveni din Italia. Unde vor avea loc următoarele spectacole?

23 octombrie 2017, ora 12:43

În premieră, turneul se desfășoară cu scopul promovării poveștilor lui Ion Creangă în rândurile copiilor din diasporă, consolidării relațiilor acestora cu părinȚii și stabilirii legăturilor emoționale cu țara natală.
Adresarea privind prezentarea unui spectacol copiilor moldovenilor de peste hotare a venit din partea profesorilor care activează în cadrul centrelor educaționale, deschise în diasporă și a fost reiterată cu ocazia desfășurării Zilelor Diasporei de către membrii asociațiilor diasporei, precum și de părinții copiilor care au participat la ediția din acest an a Programului guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri.

În rezultatul desfășurării spectacolelor în Italia, părinții copiilor au venit cu mulțumiri în adresa organizatorilor, menționând că sala a fost arhiplină iar frumosul proiect a adus emoții de nedescris, lacrimi de bucurie atât la cei mici, cât și la cei mari. „Mulțumim pentru posibilitatea de a reveni în copilărie, de a ne simți iarăși copii, dar cel mai mult mulțumim pentru minunata ocazie, oferită copiilor noștri de a retrăi aceleași emoții pe care le-am simțit și noi la rândul nostru. Asemenea acțiune a fost organizată prima dată pentru copiii noștri, la final nu se dădeau duși acasă, a fost o adevărată sărbătoare pentru familiile tuturor. În plus, ca oricare altă poveste de-a noastră a avut și un spirit educativ, precum cultivarea dragostei față de carte, bunătate și smerenie față de părinți”, ne-a mărturisit Liliana Balaur-Țurcanu.

Următoarele spectacole se vor desfășura în orașele Lisabona (27 octombrie) și Faro (28 octombrie) din Republica Portugheză, și în orașul Madrid, Regatul Spaniei (29 octombrie), și sperăm să aibă același impact pozitiv și o sală plină de spectatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram