PL a fost înregistrat în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal s-a înscris în cursa electorală pentru referendumul de demitere a primarului general suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că, la 22 octombrie curent Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat fracțiunea în cursa electorală, asta după ce la 19 octombrie Consiliul nu l-a înregistrat pe edilul suspendat al capitalei în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie curent privind revocarea sa din funcție.

„La 22 octombrie, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat PL în cursa electorală. Suntem nevoiți să participăm la referendum pentru a nu permite socialiștilor să îşi îndeplinească misiunea Kremlinului de a pune mâna pe capitală pentru a se pregăti cu toţi sateliții, ca după alegerile parlamentare din 2018, aşa cum i-a promis nepreședintele Dodon la Soci lui Putin, Moldova va avea o putere pro-rusă”, a anunţat Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta apreciază că, principalul scop de demitere a lui Chirtoacă al socialiștilor este de a „duce Republica Moldova spre Federația Rusă, şi nu faptul că Dorin Chirtoacă a gestionat incorect lucrurile din municipiu”.

În context, acesta a cerut chişinăuienilor să boicoteze scrutinul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...