/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mai mulți părinți au manifestat în fața Primăriei. Cer să fie asigurate grădinițele cu săpun lichid și hârtie igienică

23 octombrie 2017, ora 11:24

Lidera asociației „Părinți Solidari” mai spune că la sate se strâng cam 20 de lei pentru produsele de igienă în grădinițe, iar în capitală aceste sume ajung până la 400 de lei. „Părinții nu pot să nu participe la aceste colectări, fiindcă copiii nu au cu ce-și spăla mâinile, iar alți părinți le vor reproșa că ei cumpără săpun și pentru copiii lor”, a spus Ala Revenco.

Această problemă a fost discutată în cadrul ședinței Primăriei, iar directorul adjunct al DGETS, Viorica Negrei, a menționată că listele de produse necesare în grădinițe sunt elaborate de către direcțiile educație de sector, iar hârtia igienică nu se regăsește în lista de produse cu drept de procurare. Negrei a mai declarat că pentru procurarea hârtiei igienice este necesară identificarea altor surse, iar acestea au fost până acum părinții.

Una din fondatoarele grupului „Părinți solidari”, Iulia Nazaria, a spus că organizația a dat startul unei campanii ce ține de igiena în grădinițe, pentru că este o problem generală. „Cu părere de rău, și chiar și în Chișinău există băi, WC-uri care sunt într-o stare deplorabilă. Copiii au dreptul să aibă o baie decentă. Am venit cu niște hârtie igienică. Dacă tot ne ducem cu săpunul și cu hârtia igienică la grădiniță, dam decis să le aducem și la Primărie. Sperăm că aleșii locali vor pune această problemă pe agendă”, a menționat Iulia Nazaria.

Carolina Chirilenco, părinte, a spus că problema igienei în grădinițe persistă de mult timp. „Tindem spre o republică europeană, dar avem normative sovietice. De 31 de ani nu au fost schimbate normativele. În aceste normative nu a fost inclusă hârtia igienică. Nu s-a făcut un calcul cât trebuie pentru un copil, săpun lichid, hârtie igienică etc.”, a remarcat Carolina Chirilenco.

Potrivit organizatorilor manifestației, suma necesară pentru rezolvarea problemelor legate de igiena în grădinițe este de 7 milioane de lei. După acțiunea de la Primărie, părinții s-au îndreptat și la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și la Direcția generală educație, tineret și sport, pentru a transmite același mesaje autorităților.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram