Refuz de intrare în Moldova pentru 57 de străini şi 119 de mijloace de transport, timp de o săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 50 de cetăţeni străini, dar și aproape 120 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova, în decursul săptămânii precedente, 16-22 octombrie. Totodată, cinci cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană, iar un conațional în Federația Rusă. Din UE a fost deportat un moldovean. Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 247 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 261.650 lei și încasarea amenzilor de 99.650 lei.

În aceeaşi perioadă, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 113 evenimente, cu documentarea a 128 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 53 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 39 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– 20 de cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– cinci tentative de trafic ilicit de bunuri;
– șase contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– trei persoane cercetate contravențional pentru abaterea de la regulamentul circulației rutiere.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 294.110 traversări, dintre care un număr de 174.500 treceri ale cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 75.384 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 39.064 traversări. În perioada menționată, cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, fiind consemnat atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe cel de ieșire – 134.108 traversări persoane și 47.078 traversări mijloace de transport.

Polițiștii de frontieră au avut 13 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

La fel, înainte de a porni la drum să consultați aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...