Fostul fostbalist Kakha Kaladze este noul primar al orașului Tbilisi

kakaha-kaladze-kakha-kaladze-2816718-1024-768
Foto: fanpop.com

Kakha Kaladze, fost fotbalist al echipei AC Milan, a fost ales primar al orașului Tbilisi, obținând 51,06% din voturi la alegerile de pe 21 octombrie.

Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal georgiene, candidatul din partea partidului de guvernământ „Visul georgian”, Kakha Kaladze, a câștigat alegerile din Tbilisi de la 21 octombrie, scrie kommersant.ru.

Kaladze a obținut 51,06% din voturi. Aceste date au fost publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Georgia după procesarea buletinelor de vot din toate cele 727 de secții de votare din oraș.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul independent Aleko Elisashvili (17,46% din voturi), pe al treilea – Zaal Udumashvili, candidatul partidului „Mișcarea Națională” (16,53%).

Kakha Kaladze a anunțat încheierea carierei sale sportive în mai 2012. A jucat ca apărător în echipele FC Dynamo din Tbilisi și Kiev, A.C. Milano și Genoa C.F.C. Cariera sa politică a început în partidul „Visul Georgian”. În octombrie 2012, Kaladze a ocupat posturile de viceprim-ministru și ministru al energiei și resurselor naturale din Georgia.

Kakha Kaladze este cel mai titulat fotbalist georgian din istorie. A câștigat de două ori Liga Campionilor cu A.C. Milano (în 2003 și în 2007), a devenit campion al Italiei în 2004, dar și mai deține și alte titluri naționale și internaționale alături de Milano.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente