/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii

missing
23 octombrie 2017, ora 06:20

Astfel, persoanele care vor da foc frunzelor sau a altor resturi vegetale, vor fi trase la răspundere. Amenda pentru arderea frunzelor pentru persoanele fizice este de la 600 până la 1200 de lei. Pentru persoanele juridice – de la 4.500 până la 9.000 de lei.

Ecologiştii le recomandă oamenilor să strângă frunzele într-o groapă şi să le acopere cu pământ. În acest mod, resturile vegetale vor putrezi, iar, în cel mult un an, vor putea fi folosite ca îngrăşământ.

Fumul produs de ardere conține multe substanțe toxice care pot provoca maladii grave, arderea frunzelor uscate fiind o încălcare a legislației ecologice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram