Actualitate

Donald Trump, declaraţie controversată legată de un posibil atac faţă de Coreea de Nord

„Suntem atât de bine pregătiți cum nici nu ați crede. Veți fi surprinși să vedeți cât de bine suntem complet pregătiți în cazul în care ar fi necesar", a asigurat președintele Trump într-un interviu acordat canalului Fox News, scrie Agerpres.

Părând să evoce opțiunea militară împotriva regimului de la Phenian, el a adăugat: „Nu ar fi bine să nu o facem? Răspunsul este da. Se va întâmpla oare asta? Cine știe?"

În fața accelerării dezvoltării programelor balistic și nuclear nord-coreene în ultimele luni, președintele american a răspuns printr-o escaladă verbală, amenințând în special la jumătatea lunii septembrie să "distrugă total" Coreea de Nord.

În mai multe rânduri, el a afirmat că SUA sunt pregătite să lovească militar Coreea de Nord în cazul în care aceasta ar fi necesar.

Fostul președinte al SUA Jimmy Carter s-a declarat dispus să se întoarcă la Phenian ca emisar al lui Donald Trump, într-un interviu acordat duminică publicației New York Times, în pofida personalității „imprevizibile" a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *