Victorie categorică pentru „Trump al Cehiei” în alegerile parlamentare din această țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mișcarea populistă ANO, condusă de miliardarul Andrej Babis, conduce detașat în alegerile legislative desfășurate vineri și sâmbătă în Cehia, fiind urmată de partidul de extremă dreapta SPD, antiimigrație și anti-UE, indică rezultatele anunțate după numărarea a 30,95% din buletinele de vot, potrivit AFP.

ANO, condusă de Andrej Babis, supranumit „Trump al Cehiei” și, cel mai probabil, viitorul prim-ministru, a întrunit 31,69% din voturi.

Formațiunea SPD, a ceho-japonezului Tomio Okamura, se află pe locul al doilea, cu 11,58% din voturi, în timp ce partidul social-democrat CSSD al premierului Bohuslav Sobotka înregistrează o prăbușire, situându-se de-abia pe locul al 6-lea, cu 7,85% din opțiuni, indică rezultatele parțiale.

Mișcarea populistă ANO, înființată și controlată strict de Babis, a câștigat susținere atât de la dreapta, cât și de la stânga cu promisiuni de reducere a taxelor și de înlocuire a politicienilor corupți, precum și prin apelurile de închidere a frontierelor UE și de neacceptare a cotelor de refugiați în Uniunea Europeană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...