/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Militarii moldoveni au participat la o competiție în Kosovo. Au parcurs aproape 30 de km, ducând în spate rucsacuri de 10 kg

missing
21 octombrie 2017, ora 13:09

Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonelul Andrei Ţăranu, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni, alături de colegii lor din 33 de contingente participante la operaţiunea KFOR, au parcurs distanţa de 25 de km, în localitatea Novo Selo, Kosovo, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 10 kg şi, respectiv, 24 kg.

Sursa a menţionat că unul din pacificatori – sergentul major Daniel Ciornea – a reuşit să se claseze pe locul II în competiţie. Militarul a mers 27 de km în 2 ore 53 de minute, ducând în spate rucsacul de 10 kg. Un alt militar moldovean – sergentul major Cristian Miron – a parcurs distanţa respectivă în 3 ore 28 minute, obţinând locul 8 în clasament.

Potrivit regulamentului, participanţii achită o taxă simbolică de 20 de euro. Banii colectaţi sunt donaţi unor instituţii locale.

DANCON March este o tradiţie a armatei daneze care datează din 1972. Până în prezent, marşul a avut loc în Bosnia, Kosovo, Iraq, Afganistan, precum şi în alte ţări în care armata daneză a detaşat trupe.

Pacificatorii Armatei Naţionale, detaşaţi în misiunea KFOR, participă la DANCON March începând cu anul 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram