/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Drama prin care trece o profesoară din Chișinău. A fost diagnosticată greșit cu cancer și a fost supusă, în zadar, la 22 ședințe de radioterapie

missing
21 octombrie 2017, ora 10:41

Totul a început, în seara din 3 noiembrie 2016 când profesoara a ajuns pe masa de operații. A trebuit să treacă prin trei intervenții chirurgicale, după ce coloana vertebrală i-a fost fracturată într-un accident rutier. Șoferul care s-a făcut vinovat de cele întâmplate nu a binevoit să contribuie financiar la reabilitarea acesteia. Tot atunci, în urma investigațiilor, profesoara a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă.

„Am găsit-o zilele trecute sleită de puteri și disperată din cauza datoriei acumulate pentru investigații și tratamente medicale. E vorba despre o sumă de 3.000 de euro”, susține Ana Smolnițchi.

Profesoara a fost supusă unui tratament prin radioterapie din 22 de ședințe, în zadar. O investigație de laborator a dus la stabilirea diagnosticului cutremurător. După tratamentul prin radioterapie, cu acordul medicului hematolog, Veronica Postolachi a urmat o serie de examinări medicale prin spitale, cu poliță de asigurare cumpărată în România, și clinici private la București, unde i s-a dat vestea care a bucurat-o, în același timp, a îngrozit-o. Profesoara nu suferă de cancer, astfel încât tratamentul chinuitor, soldat cu slăbirea considerabilă a organismului, a fost de prisos.

„Profesoara a trecut printr-un calvar costisitor și ca bani, dar mai ales, ca sănătate. Tratamentele din Chișinău prin spitale, dar și în perioada de convalescență, prizonieră a unui corset sufocant, investigațiile în clinicile private din România (cu loc de trai închiriat pentru o lună și jumătate), dar și cele de la noi au costat-o în jur de 3.000 de EURO, bani pe care un profesor de limbă și literatură română nu are cum să îi agonisească din salariu, într-un timp atât de scurt”, menționează Ana în apelul pe care l-a lansat pe platforma caritate.md.

Fosta elevă face apel către toți foștii elevi ai Veronicăi Postolachi, dar și către oamenii care ar putea să o ajute. „Să readucem liniștea în casa unei profesoare care a educat atâtea generații de elevi”, menționează Ana.

Din cauza stării de sănătate precare, dascălul și-a redus esențial numărul de ore predate la școală, ceea ce îi diminuează considerabil veniturile. Acesta încearcă să mai adune sume modice și din scris. A scos la lumină cartea „Ecouri mitologice în lirica românească din Basarabia. Lexic mitologic” – un ghid pentru elevii care au de susținut examenele de Bacalaureat, dar și pentru cei dornici de cultură generală.

MODALITĂȚI DE DONAȚIE

ONLINE —> Pe caritate.md

BPay Terminal —> Platește rapid și ușor prin automatele de plata MMPS. Vă rugăm să selectați compartimentul ‘E-money’, după care accesați ‘BPay’ și întroduceți codul ‘17002323’.

SMS —> Expediază un SMS cu conținutul “Veronica Postolachi” la:

9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL
2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Telefon —> Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram