Andrei Năstase: „Wrestlingul geopolitic Plahotniuc-Dodon a fost deconspirat și nu mai funcționează la Bruxelles, în ciuda unor enorme cheltuieli de lobby”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Între 16 și 19 octombrie, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, s-au aflat la Bruxelles, într-o delegație a partidelor pro-europene, organizată de fundația Konrad Adenauer Stiftung. Vizita a fost, în primul rând, o misiune eficientă de promovare a demersului formațiunii de unificare a forțelor democratice, antioligarhice și de accedere în familia politică popular – europeană. Cei doi lideri ai Platformei DA au avut mai multe întrevederi cu conducerea PPE, înalți funcționari ai instituțiilor europene, europarlamentari din diverse state și grupuri parlamentare.

În cadrul întâlnirii bilaterale cu Joseph Daul, președintele PPE, Andrei Năstase și-a exprimat profunda recunoștință pentru sprijinul constant acordat pe parcursul mai multor ani cetățenilor țării noastre de către Uniunea Europeană. „Fără acest sprijin, oferit prin programe de suport bugetar, proiecte de asistență tehnică, suport pentru diversificarea exportului și promovarea produselor noastre pe piețele europene, fără liberalizarea regimului de vize și susținerea din plin a societății civile, ar fi fost imposibilă menținerea țării noastre pe linia de plutire”, a menționat Andrei Năstase.

La rândul său, Joseph Daul a apreciat înalt eforturile Platformei Demnitate și Adevăr de consolidare a forțelor democratice, proeuropene, dar și inițiativele de ordin social-economic, privind îmbunătățirea cadrului electoral, reformarea justiției, combaterea corupției, creșterea nivelului de trai al populației.

În cadrul vizitei reprezentanții formațiunii au susținut cererea de aderare la PPE, prezentându-și programul și viziunea Platformei DA cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, la repunerea țării pe făgașul modernizării și democratizării ei, conform standardelor europene de edificare a statului de drept. În urma deliberărilor din cadrul grupului de lucru responsabil de evaluarea partidelor aplicante, cererea Platformei DA a fost avizată pozitiv, decizia finală urmând a fi adoptată la începutul lunii decembrie.

„Și în această vizită în capitala Uniunii Europene am avut de confruntat și contracarat efectele propagandei oligarhice a guvernării Plahotniuc, a manipulărilor și dezinformării la care sunt supuși funcționarii europeni. O bună vreme, la Bruxelles, la fel ca și la București sau Washington, Dodon a tot fost folosit pe rol de sperietoare, chiar în timp ce acasă, în spatele circului-geopolitic, guvernarea împarte cu el banii cetățenilor și ai contribuabililor europeni, judecători, ambasadori, șefii de întreprinderi, circumscripții electorale, spațiul mediatic și informational” – a spus Andrei Năstase, exprimându-și, totodată convingerea că „wrestlingul geopolitic Plahotniuc-Dodon a fost deconspirat și nu mai funcționează la Bruxelles, în ciuda unor enorme cheltuieli de lobby”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...