„Autorităţile germane nu au niciun dubiu că dosarul intentat pe numele meu poartă caracter politic”, a declarat Petrenco.

Grigore Petrenco nu a vrut să spună cum a reuşit să părăsească Republica Moldova. Asta de vreme ce acum un an a mai avut o asemenea tentativă, dar a fost oprit din drum de către autorităţi.

Petrenco a dezvăluit că situaţia în Republica Moldova este de o asemenea natură încât tot mai mulţi aleg să renunţe la tot şi să ceară azil în ţări străine.

Deputatul PL Lilian Carp şi cel din PSRM, Grigore Novac, invitaţi la emisiune, s-au pronunţat şi ei pe marginea acestui subiect. Participanţii la emisiune au adus în discuţie şi felul în care ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a reacţionat în urma conferinţei liderului PD, Vladimir Plahotniuc, care a dat indicaţii poliţiştilor să nu tragă şoferii pe dreapta fără motiv.

O altă temă abordată a fost decizia Curţii Constituţionale pe marginea refuzului repetat al preşedintelui Dodon de a-l numi în funcţia de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, candidatură propusă de PD. Curtea a constatat că şeful statului a încălcat Constituţia şi a dat undă verde Parlamentului de a iniţia procedura de suspendare. Legislativul a dat, însă, înapoi.

Subiectul a fost comentat şi de expertul politic al fundaţiei Jamestown, Vladimir Socor, care a avut o intervenţie telefonică.

Emisiunea „Cabinetul din Umbră” este difuzată la JurnalTV în fiecare joi, cu începere de la ora 20:00.