/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Protest în fața Guvernului. Tinerii PAS vor soluții pentru stoparea exodului tinerilor din Moldova

missing
20 octombrie 2017, ora 18:45

Tinerii de la PAS au cerut Ministerului Educației să prezinte o strategie sau măcar o viziune a ministerului pentru oprirea exodului tinerilor. Acest tânăr a absolvit facultatea în Germania. Ar vrea să revină în Moldova, dar salariile nu-l motivează.

Douăzeci și opt de procente din tineri vor să plece din țară. Eu sunt unul din acei 28% de tineri. Nu sunt motivat în nici un fel de a mă întoarce în țară, de către autorități”.

Suntem complet nemulțumiți de situația în care se află tinerii de la noi din țară, fiindcă nu se prezintă nici o soluție”.

Am venit astăzi cu valiza în semn de protest. Tinerii vin și pleacă, în mare parte rămân peste hotare, pentru că n-au locuri sigure de muncă aici”.

Un sondaj realizat recent de IDIS „Viitorul” arată că 28 la sută dintre tinerii moldoveni intenționează să părăsească Moldova în următoarea jumătate de an.

În semn de protest am adus aici bagajele, simbolizând bagajele pe care stau cei 28% de tineri care vor să plece din RM. La PAS Youth am lansat o campanie de mobilizare, pentru rezolvarea problemelor locurilor de muncă”, a explicat Artur Mija, secretarul organizației „PAS Youth”.

Manifestanții au depus la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării un demers, în care prezintă propriile soluții în vederea stopării exodului tinerilor.

„Solicităm prezentarea unui plan de acțiuni coerent, cu descrierea explicită a activităților propuse. Câte locuri de muncă își propune să creeze ministerul. Ministerul să specifice costurile aferent ale acestor inițiative”, a declarat Dan Perciun, președinte „PAS Youth”.

Contactați de TV8, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nu au fost de găsit pentru o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram