Fostul ministru austriac de Externe Sebastian Kurz are şansa de a deveni cel mai tânăr cancelar din ţara sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În vârstă de 31 de ani, fostul ministru de Externe al Austriei Sebastian Kurz are şansa de a deveni cel mai tânăr premier austriac. Liderul conservator a fost mandatat oficial cu formarea noului guvern al Austriei, după ce partidul său a câştigat alegerile legislative anticipate de duminica trecută.

Această etapă deschide calea lansării negocierilor pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, cea mai probabilă variantă fiind o alianţă între Partidul Poporului (OeVP), care a câştigat alegerile din 15 octombrie, şi Partidul Libertăţii (FPOe, extrema dreapta), notează AFP.

Rezultatele oficiale ale alegerilor legislative anticipate din Austria au fost anunţate joi seară. OeVP a ieşit victorios cu 31,5% din voturi, fiind urmat de Partidul Social-Democrat (SPOe), al cancelarului în exerciţiu Christian Kern, cu 26,9% din voturi, şi de FPOe, cu 26% din voturi.

Sebastian Kurz are astfel şansa de a deveni cel mai tânăr şef de guvern din lume. El a declarat vineri că doreşte să propună un „nou stil“ de guvernare şi a dat asigurări că va discuta cu toate partidele.

FPOe vrea neapărat Ministerul de Interne pentru a face alianţă cu OeVP.

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen a dat asigurări la rândul său că va veghea la respectarea „intereselor Austriei“, mizând pe un „rol activ în construcţia europeană“.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...