În opinia deputatului PLDM Iurie Ţap, apar noi suspiciuni că lupta anticorupţie este mimată, iar conducerea entităţii trebuie să dea explicaţii.

„Când va fi gata raportul, Viorel Chetraru îl va prezenta şi în Parlament”, a replicat preşedintele legislativului, Andrian Candu. 

Liberal-democratul a insistat însă asupra unei explicaţii din partea conducerii CNA pe marginea declaraţiilor fostului şef-adjunct care şi-a depus demisia.

Amintim că fosta şefă-adjunctă a CNA Cristina Ţărnă a hotărât să plece din sistem. Unul dintre motivele invocate este faptul că Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale, creată pe lângă CNA acum câteva luni, urmează să fie trecută în subordinea Serviciului Fiscal de Stat. Ţărnă a pus la îndoială faptul că structura se va bucura de independenţă în cadrul fiscului. Totodată, ea a spus că reformele anunţate în domeniul anticorupţie nu coincid cu viziunile sale.

Comisia Juridică a iniţiat procedura de concurs pentru funcţia rămasă vacantă, iar pretendenţii pot să-şi depună dosarele în termen de 30 de zile.