Viceministru al Justiţiei, după decizia CC privind suspendarea lui Dodon: Ministrul Apărării ar trebui numit în termen de trei zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În decurs de trei zile de la emiterea deciziei Curţii Constituţionale privind suspendarea preşedintelui Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, sau premierul Pavel Filip va trebui să numească în funcţie ministrul Apărării. Cel puţin astfel a „tălmăcit” decizia de astăzi a CC, viceministrul Justiţiei Eduard Serbenco, care a solicitat totuşi, presei, un răgaz pentru a citi argumentele din avizul Curţii.

„Urmează ca fie preşedintele Parlamentului, fie premierul să emită decretul de numire în funcţie a persoanei respective şi să primească jurământul de la această persoană. Acest lucru trebuie să aibă loc în termen de 3 zile din momentul emiterii decretului”, a menţionat viceministrul Justiţiei.

Vedeţi şi: Reacția Președinției la decizia Curții Constituționale: „Circul continuă”

Potrivit lui Serbenco, în opinia Guvernului sunt nişte hotărâri de interpretare argumentate, iar „Curtea a operat cu noţiuni din Constituţie” şi „nu a inventat nimic”. „Nu este vorba de uzurparea atribuţiilor preşedintelui, este vorba doar de emiterea decretului de numire în funcţie a persoanei date. O situaţie ad-hoc, sui-generis (n.r. particular, special), care va fi realizată”.

Totuşi, viceministrul Justiţiei a solicitat răgaz pentru a citi argumentele din avizul Curţii Constituţionale, după care „vom acţiona în consecinţă”.

Vedeţi şi: Dodon, suspendat din funcție în cazul desemnării ministrului Apărării; Candu sau Filip vor asigura interimatul


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...