/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Teatrului Național Eugene Ionesco, despre acuzațiile lui Emilian Crețu: „Câinii latră, iar caravana trece"

missing
20 octombrie 2017, ora 15:46

Marți, actorul Emilian Crețu a anunțat printr-un live pe facebook că a plecat de la Teatrul Eugen Ionescu. În mesajul său acesta a venit și cu diverse acuzații privind administrația teatrului, spunând că aceștia își permit prea multe cu angajații.

Astăzi, Teatrul Național Eugen Ionescu a venit cu o dezmințire prin care susțin că „cele declarate de Emilian Crețu nu sunt decât niște calomnii murdare, având ca scop să-l ponegrească atât pe Petru Vutcărău, cât și instituția pe care o conduce, respectiv, întregul nostru colectiv”.

În privința afirmațiilor că Petru Vutcărău a instaurat o dictatură, conducerea teatrului spune că „unii chiar au confundat disciplina cu teroarea, cu dictatura, cu oprimarea punctului de vedere.”.

În privința plecării mai multor actori ai teatrului în dezmințire se spune că teatrul este un organism viu, care se schimbă mereu.

În dezmințire se mai spune că dacă Emilian Crețu avea de reglat anumite conturi cu Dl Vutcarău, ar fi putut să o facă civilizat, în mod particular și nu ca „reprezentant autodeclarat al instituției noastre”. „Domnul Petru Vutcărău mereu a manifestat respect față de toți angajații, în special față de noi, artiștii și a avut tot respectul față de opinia fiecăruia, spunând că Teatrul este în primul rând O ECHIPĂ. Din păcate, nu toți l-au înțeles pe Dl. Vutcărău”, se mai arată în comunicat.

Totodată, în comunicatul emis au catalogat gestul lui Emilian Crețu ca unul rușinos și josnic, „care nu face decât să-l pună într-o lumină proastă, în primul rând, pe el personal. Este un gest iresponsabil, care nu-l onorează nici ca om, dar, mai ales, ca artist”.

La finalul mesajului echipa teatrului dă asigurări că în continuare vor depune tot efortul pentru a menține și a promova atât numele bun al Teatrului Național Eugene Ionesco. Iar, în privința acuzațiilor au menționat o zicală orientală „Câinii latră, iar caravana trece”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram