(foto) Ready. Steady. Cum începi cu dreptul o carieră în IT

cover

Unul dintre cele mai importante evenimente de consiliere în carieră în domeniul tehnologiilor informatice, ICT Career Orientation a avut loc pe 12 octombrie la Tekwill. La eveniment au participat peste 600 de studenţi de la universităţi, colegii şi şcoli profesionale din ţară, care au avut oportunitatea de a discuta faţă în faţă cu reprezentanţi din 13 companii de IT.

În cadrul ICT Career Orientation, Endava, cea mai mare companie IT din Moldova, a susţinut două sesiuni de orientare în carieră şi două workshop-uri captivante, la care s-au înscris peste 250 de persoane. La standul companiei, echipa de People Development & Recruitment a oferit recomandări şi răspunsuri tuturor celor interesaţi de programele Endava care  sunt dedicate celor ce urmează să absolve o specialitate din domeniul IT.

art_1

„Studenţii sunt interesaţi, în primul rând, de oportunităţile pe care le oferim pentru tinerii specialişti, cum pot să se dezvolte în cadrul companiei şi ce tehnologii pot să profeseze. Endava are un program de Internship bine-dezvoltat, care se organizează de două ori pe an, iar candidaţii pot alege una din trei direcţii: Dezvoltare software, Testare software, Managementul aplicaţiilor software. Procesul de selecţie constă dintr-un interviu HR şi un interviu tehnic. La această etapă, tinerii ar trebui să ştie deja ce direcţie vor să urmeze sau ce tehnologie ar dori să aprofundeze, pentru ca noi să-i putem ajuta”, a spus Natalia Surdu, Recruitment Team Lead al Centrului de Livrare Endava din Chişinău.

art_2

La sesiunea curentă a programului de Internship, care a început în septembrie sunt înscrise peste 60 de persoane, iar conform datelor de la ediţiile anterioare, rata de angajare la Endava a absolvenţilor programului este de circa 85%. Aplicațiile pentru următorul program de internship vor începe în a doua jumătate a lunii noiembrie 2017.

Elvira Parpalac a absolvit programul în sesiunea de primăvară a anului curent şi are o specializare în tehnologia Android. A aflat despre internship de la colegii săi de master şi a decis să se înscrie. La doar 4 luni de la angajare, Elvira a reprezentat Endava la ICT Career Orientation, ca speaker, si a susţinut împreună cu Vasile Cudalb, AM engineer, o prezentare despre activitatea inginerilor în managementul aplicaţiilor.

art_3

„Sper că prezentarea noastră a reuşit să motiveze participanţii. Le recomand tuturor să meargă la interviuri de angajare, să nu le fie frică că nu ştiu ceva. După interviul de la Endava, mi-am dat seama că sunt lucruri pe care nu le cunosc, dar, în acelaşi timp, am realizat că sunt destul de multe pe care le cunosc, ceea ce m-a motivat să vreau să mă dezvolt. Cel mai mult la Endava îmi place comunicarea cu oamenii, colegii aici sunt foarte deschişi şi inteligenţi. Mereu poţi găsi pe cineva de la care poţi să înveţi ceva. Avem un colectiv dinamic şi o cultură care îţi permite să fii relaxat şi liber, iar programul de muncă este destul de flexibil. Ai timp şi pentru dezvoltare personală şi asta e important”, a spus Elvira Parpalac, Junior AM Engineer al Centrului de Livrare Endava din Chişinău.

endavacollage

Mihail Bohnearschi şi Ştefan Popa, Senior mobile Engineers la Endava au susţinut o sesiune de orientare în carieră despre tehnici şi tehnologii de ultimă oră utilizate în dezvoltarea aplicaţiilor mobile.

art_5

Tatiana Buciuceanu, Tester şi Polina Dergaciova, Senior Tester Endava au susţinut două workshop-uri, pe parcursul cărora participanţii au învăţat prin jocuri şi simulări cum funcţionează o echipă ce lucrează după principiile Agile.

ICT Career Orientation este organizat anual, începând cu anul 2010, de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), având ca scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare şi avansare profesională în domeniul IT.

Ca membru ATIC, Centrul de Livrare Endava din Chișinău se implică cu regularitate în diverse activităţi de instruire şi formare profesională ale asociaţiei, contribuind astfel la dezvoltarea comunităţii IT din Moldova. În prezent Endava are în Chișinău peste 500 de angajaţi full time, în următorii 2 ani planificând o extindere de până la 800 de persoane.

art_6

art_7

#Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Prin intermediul soluțiilor Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi susține clienții în a îmbunătății experiența utilizatorilor, dar şi a deveni mai flexibili şi eficienți.

Endava are peste 3.900 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia. Concomitent cu investiția în parteneriate pe termen lung cu clienții, Endava a realizat importanța oferirii unor oportunități de carieră motivante pentru angajați și a reușit astfel să se afirme ca unul dintre cei mai buni angajatori pentru cei mai talentați profesioniști IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente