Mihai Ghimpu despre referendum: “Nu ieşi la vot, stai acasă şi fă compot”

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a reiterat îndemnul către cetăţenii capitalei de a boicota referendumul de revocare din funcţie a primarului Dorin Chirtocă, ce va avea loc pe 19 noiembrie. Politicianul chiar a lansat un slogan ironic în acest sens “”Nu ieşi la vot, stai acasă şi fă compot”.

“Cetăţenii trebuie să înţeleagă că acest referendum vine să cheltuie bani din buget,  9 ml de lei, iar dacă plebiscutul va avea loc în favoarea socialiştilor, vor urma alegeri anticipate. Primarul va fi ales doar pentru un an, până în inie 2019. Deci, vor fi cheltuiţi în total 50 milioane de lei. Atunci, ne întrebăm ce sens este să organizăm acest referendum pentru un primar de un an”, a relatat pentru presă liderul PL Mihai Ghimpu.

Politicianul şi-a exprimat speranţa că cetăţenii vor ţine cont de aceasta şi vor susţine apelul PL de a boicota acest refendum, “Ceea ce înseamnă “Nu ieşi la vot, stai acasă, ca să rimeze, şi fă compot”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Liderul Pl a lansat acest apel, după ce a anunţat că ieri Congresul Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei a adoptat o rezoluție prin care condamnă suspendarea din funcție a primarului Chișinăului și încercarea de a-l demite prin organizarea referendumului local.

“Este o rezoluţie care va fi înaintată Consiliului de Miniştri a Consiliului Europei, iar atunci când Consiliul Europei atenţionează despre gravele încălcări ale dreptului omului, toate instituţiile politice şi financiare zic “Păzea” în relaţiile cu R.Moldova”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL mai spus că din rezoluţia, una diplomatică, reiese că “Dorin Chirtoacă a fost arestat fără probe, trebuie să revină în funcţie, că acest referendum este ilegal şi RM trebuie să revină la normele statului de drept”.

Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu din mai 2017, fiind cercetat pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. La începutul lunii septembrie, la propunerea socialiștilor ,Consiliul municipal Chișinău a aprobat organizarea unui plebiscit pentru revocarea din funcție a edilului, care va avea loc la 19 noiembrie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.