Piloţii au trecut la mică distanţă de terminalul aeroportului, după ce au înclinat aeronava, şi apoi au adus la sol ultimul zbor transatlantic al companiei. Avionul, un Airbus A330, decolase din Miami cu destinaţia Dusseldorf, iar la bord se aflau cel puţin 200 de pasageri.

La apropierea de Dusseldorf, căpitanul virează brusc, înclină avionul şi înconjoară aeroportul. „E prea sus! E prea sus!”, „Ce face?”, se aud două persoane pe filmarea care a surprins momentul.

Un angajat al aeroportului a declarat că a crezut, pentru câteva secunde, că avionul va intra în plin în terminal: „A fost un sentiment ciudat când am văzut un A330 venind direct spre noi, pentru că nu ştiam că vrea să dea o tură în jurul aeroportului”.

Compania Air Berlin a declarat că echipajul primise permisiunea de a vira la stânga, în cazul în care nu ar fi reuşit să aterizeze din prima.

„Am vrut să ne luăm rămas bun (de la zborurile transatlantice) cu demnitate, într-un mod emoţionant”, a declarat unul dintre piloţi pentru televiziunea germană ZDF, relatează Reuters.

Autorităţile germane pentru siguranţa aviaţiei investighează acest caz, a declarat compania aeriană, pentru a stabili dacă manevra efectuată de piloţi a pus în vreun moment în pericol pasagerii, iar până la finalizarea anchetei cei doi piloţi au fost suspendaţi.

Air Berlin va fi vândută pe bucăţi, după ce a intrat în faliment pe 15 august, iar Lufthansa va prelua o parte din companie. La finalul acestei luni, Air Berlin va efectua şi ultimul zbor pe distanţe scurte.