Au fost selectaţi şapte secretari generali de stat în cadrul ministerelor

Şapte secretari generali de stat în cadrul ministerelor au fost selectaţi de Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior. Aceştia au fost aleşi în urma interviurilor susţinute de cei 44 de candidați admiși la această probă.

Interviurile au fost desfăşurate în perioada 16 – 17 octombrie.

Totodată, a fost prelungit termenul pentru depunerea dosarelor la funcţia de secretar general de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor.

 Astfel, câştigătorii concursului pentru funcția de secretar general de stat în cadrul ministerelor sunt:

1.     Burduja Radu  – Ministerul Apărării

2.     Gîlca Boris – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

3.     Munteanu Anatolie – Ministerul Justiţiei

4.     Căpățînă Mihail – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

5.     Șarov Igor – Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării

6.     Iabanji-Costin Iulia – Ministerul Economiei şi Infrastructurii

7.     Ușurelu Iurie – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului

 Amintim că, în baza unei legi aprobate de Parlament, la mijlocul lunii iulie curent, privind reforma administrației publice centrale, funcțiile de viceminiștri nu vor mai exista, iar atribuțiile lor vor fi exercitate de secretari generali și secretari de stat.

Anterior Cancelaria de Stat a precizat că salariul funcției de secretar general de stat este minim 7400 lei.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.