„Este o decizie absurdă cea de astăzi. Nu trebuie niciun fel de comentarii. Este şi amuzant ceea ce se întâmplă. Cum am spus şi mai devreme: iese că ei pe mine vor să mă îngroape, dar la înmormântare nu vor să ia mortul. Păi îngropaţi-mă, dacă vreţi şi dacă puteţi, dar la înmormântare trebuie să aduci mortul la groapă, nu poţi să duci sicriul gol”, a declarat Chirtoacă.

Avocata acestuia, Tatiana Iovu, a solicitat amânarea şedinţei pentru ca Dorin Chirtoacă să se înregistreze la CEC în vederea participării la campania electorală pentru referendum, însă cererea a fost respinsă.

„Am solicitat amânarea, ca domnului Chirtoacă să-i fie acordată posibilitatea să se înregistreze în mod personal la Consiliul Electoral. Este un drept care trebuie să fie respectat, dar cererea a fost respinsă. Este o hotărâre ilegală, deoarece iarăşi s-a examinat recursul în lipsa materialelor cauzei”, a spus avocata.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a cerut atât respingerea recursului în privinţa măsurii de arest, cât şi a demersului de amânare.

„Acuzarea a solicitat respingerea ca neîntemeiată a recursului şi a solicitat menţinerea încheierii. A fost o cerere prin care s-a solicitat amânarea şi, totodată, s-a solicitat permisiunea inculpatului de a se deplasa la CEC. S-a solicitat respingere, deoarece doar instanţa de fond poate aplica permisiune de a părăsi domiciliul”, a menţionat procurorul.

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai.