11:34:27 28.03.2024
Stiri

Sfârșitul „LUMII LIBERE”. Scandalul nuclear. MÂNJIȚI cu banii lui PUTIN. Obama și soții Clinton, acuzați că s-au vândut RUȘILOR

Știri 19.10.2017 16:05 Vizualizări1872 Autor: Ziarul National


Sfârșitul „LUMII LIBERE”. Scandalul nuclear. MÂNJIȚI cu banii lui PUTIN. Obama și soții Clinton, acuzați că s-au vândut RUȘILOR sursa: google.ro

Ar putea fi cel mai mare scandal de corupție din democrațiile liberale occidentale. Are toate ingredientele: doi foști președinți ai SUA și o fostă candidată și șefă a diplomației americane, acces la zăcăminte nucleare și bani de la Putin. Plus acuzații de tergiversare sau chiar mușamalizare, la adresa FBI.

Ies la iveală informații explozive despre un acord controversat aprobat de Barack Obama. Mai exact, Biroul Federal de Investigaţii prezentase dovezi privind ilegalităţi comise de apropiaţi ai liderului rus Vladimir Putin înainte ca Administraţia Barack Obama să aprobe, în 2010, un acord controversat prin care Rusia primea acces la zăcăminte de uraniu din SUA, scrie publicaţia The Hill.

Înainte ca Administraţia Barack Obama să aprobe în 2010 un acord controversat care a oferit Moscovei control asupra unor largi cantităţi de uraniu american, FBI adunase dovezi substanţiale că oficiali din industria de profil rusă erau implicaţi în acte de corupţie, extorsiune şi spălare de bani menite să dezvolte afacerile lui Vladimir Putin, în acel moment prim-ministru al Rusiei, în domeniul energiei atomice pe teritoriul Statelor Unite, arată documente guvernamentale dezvăluite marţi, potrivit mediafax.ro.

Aceste decizii ale Administraţiei Barack Obama au fost surse de controverse politice începând din 2015. Reprezentanţii Administraţiei Barack Obama, precum şi Hillary şi Bill Clinton au justificat acţiunile, insistând că nu au existat dovezi că oficiali ruşi sau donatori de fonduri au comis ilegalităţi şi că nu existau raţiuni de securitate pentru blocarea contractelor.

Cu cine au colaborat agenții federali americani

Mai exact, agenţii federali americani au colaborat cu un angajat american din domeniul industriei nucleare ruse pentru a avea acces la registre contabile, pentru a face înregistrări în secret şi a intercepta emailuri. Datele au fost obţinute în anul 2009 şi arătau că Moscova oferise mită administratorilor unei firme americane specializată în transportarea de uraniu.

De asemenea, un martor susţine că oficiali ruşi au transferat milioane de dolari în Statele Unite, banii ajungând la Fundaţia de caritate a fostului preşedinte Bill Clinton în timpul mandatului de secretar de Stat al lui Hillary Clinton, care ar fi intervenit, potrivit unor surse citate de publicaţia The Hill, pentru obţinerea unei decizii favorabile de către Moscova.

„În loc de a decide formularea de acuzaţii în 2010, Departamentul Justiţiei a continuat investigarea cazului încă patru ani, lăsând practic în beznă publicul american şi Congresul în legătură cu acte de corupţie ruse în industria nucleară din SUA, într-o perioadă în care Administraţia Obama a luat două decizii majore în avantajul ambiţiilor comerciale ale lui Vladimir Putin în domeniul nuclear comercial”, notează publicaţia The Hill.

Informația, dezvăluită de Trump în campania electorală, dar negată de Hillary Clinton

În campania electorală din 2016, candidatul la preşedinţie republican Donald Trump, actualul preşedinte al SUA, a folosit acest subiect, dar echipa lui Hillary Clinton a dat asigurări că aceasta nu a intervenit deloc în acest caz în timp ce era secretar de Stat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md