Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.10.2017

Viceministrul de externe Lilian Darii s-a întâlnit cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Victor Krijanivski

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, a avut o întrevedere la 19 octombrie 2017, cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Victor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cursul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluții în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, modalităților de a avansa în cadrul acestui dosar, oportunității unei noi runde de negocieri în formatul „5+2”.

Potrivit MAEIE, viceministrul Darii a menționat deschiderea autorităților moldovenești pentru identificarea unei soluții viabile cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană. Totodată, oficialul moldovean a reiterat poziția Republicii Moldova cu privire la necesitatea retragerii trupelor şi munițiilor rusești dislocate în stânga Nistrului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus