/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Pe cine avantajează hotărârea Curții Constituționale de marți? Boțan: Acum, Președinția e un fel de apendice

missing
19 octombrie 2017, ora 16:59

Unii invitați au menționat că, datorită hotărârii de marți a Curții Constituționale, Partidul Democrat poate obține orice decret își dorește.

Astăzi vorbim despre decretul cu privire la numirea unui ministru, remaniere guvernamentală, mâine putem vorbi despre promulgarea unei legi, poimâine putem vorbi despre numirea președintelui ANI,de exemplu”, susține juristul li membru PAS Sergiu Litvinenco.

După hotărârea CC de ieri, Președinția și președintele este un atavism, un fel de apendice care nimeni nu are nevoie de el. Dacă se îmbolnăvește se „extirpează” și se aruncă”, adaugă analistul politic Igor Boțan.

Pe de altă parte, unii analiști politici, prezenți în studio, au menționat că hotărârea Curții este motivată și era necesară.

Uitați-vă la o situație peste 2 ani sau peste 4 ani în care o să apară o situație în care un președinte, de orice culoare politică, care o fi după Dodon de exemplu, va spune eu nu semnez documentul pentru că nu-mi place „face-ul” ministrului de exemplu, da. Și ce faci mai departe, intri în blocaj. Și Curtea a stabilit asta că nu poate să existe în blocaj, trebuie să existe o soluție, și ei au găsit soluția asta”, a adăugat analistul politic Roman Mihăieș.

Avem un președinte care poate spune doar da, pentru că nu are dreptul să zică nu”, a menționat moderatoarea emisiunii Mariana Rață.

Anterior, acuzațiile de subordonare a Curții Constituționale intereselor Partidului Democrat au fost respinse de exponenții PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram