Vino la vernisajul expoziției „Visual Herbarium” și descoperă 11 plante pictate ca prin lupă de Vasiluța Vasilache

n_fb_event_cover

Între 20 – 22 octombrie 2017, în spațiul nou din curtea Uptown, vor fi expuse 11 lucrări botanice de dimensiuni neașteptate, realizate de către artistul vizual autohton Vasiluța Vasilache. Vizitatorii sunt invitați într-o călătorie în sânul naturii, printre frunzele, tulpinile și florile verii.

Proiectul „Visual Herbarium” a fost creat timp de o vară și cuprinde 11 lucrări cu înălțimi de la 1,20 până la 2 metri. Luleaua Turcului, Caprifoiul, Usturoiul, Macul, Păpădia, Moțul Curcanului sunt doar câteva dintre plantele pictate ca prin lupă de către autoarea proiectului.

Vasiluța Vasilache, autoarea proiectului spune că „Procesul de lucru la acest proiect ar putea fi inclus într-o compunere școlară cu titlul „Cum mi-am petrecut vara”. Fiind într-o seară din iunie la Cocoșul Roșu, am tras lada cu culori mai aproape de mine și am luat cu asalt ecranul din stofă care era utilizat pentru proiecții. Fără concept gândit din timp, mâna s-a lăsat în voia muzicii. Într-un final mi-am dat seama că am acoperit tot ecranul cu iarbă. Prin urmare, aceasta a devenit prima mea lucrare din „Visual Herbarium”. Mai comandasem șasiuri pentru că nu puteam să mă opresc. Așa am lucrat toată vara. Le-am făcut mari probabil pentru că aveam nevoie de spațiu care să-mi permită să „explodez” pe deplin.”

„Visual Herbarium” ne îndeamnă să ascultăm natura mai atenți. Având un alt ritm biologic, încă nu am învățat să o înțelegem. Plantele, însă, au o inteligenţă şi o sensibilitate aparte. Au chiar și memorie, propriul fel de a comunica, reacţionează la diverse probleme și pot anticipa pericole, însă semnalele emise sunt mai lente decât suntem noi obișnuiți să le percepem.

Vernisajul va avea loc pe 20 octombrie, la ora 19:00. Intrarea este liberă pe parcursul întregii expoziții.

Din 1999, Vasiluța Vasilache a participat cu diverse lucrări la mai multe expoziții atât în țară cât și peste hotare: România, Israel, Rusia, Franța, Italia, SUA, Polonia și Germania. Este fondatoarea studioului de creație Cocoșul Roșu de la Chișinău și a Galeriei de Artă Ou lansată anul trecut și care avea ca misiune promovarea tinerelor talente din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente