'Peste 60 de soldaţi se aflau la bază, 43 au fost ucişi, 9 au fost răniţi şi 6 au fost daţi dispăruţi', anunţă ministerul într-un comunicat, precizând că 'doar doi au supravieţuit'.

'Atacul a avut loc în această dimineaţă, când un grup de insurgenţi a atacat baza din Chashmo, din districtul Maiwand', adaugă ministerul.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Dawlat Waziri, a precizat pentru AFP că 'unul sau mai multe Humvees (vehicule militare) capcană au fost folosite pentru a lansa atacul'. 'Nu a mai rămas nimic din baza militară, care a fost complet distrusă', a menţionat el.

Într-un mesaj adresat presei, talibanii au revendicat operaţiunea, afirmând că 'cei 60 de soldaţi (prezenţi) au fost ucişi şi că ei 'deţin controlul asupra bazei militare'.

Acest atac este al treilea în ultimele 48 de ore îndreptat împotriva forţelor guvernamentale, după alte două atacuri sângeroase comise marţi în sud-est, la Gardez şi Ghazni, care s-au soldat în total cu peste 80 de morţi şi 240 de răniţi, potrivit bilanţului oficial.

Districtul Maiwand unde a avut loc atacul este unul izolat, aflat într-o zonă extrem de expusă, la 80 de kilometri vest de Kandahar, capitala acestei 'provincii a macului', din al cărei teritoriu talibanii controlează două treimi.