Nu va mai fi nevoie de certificatele de naștere și căsătorie pentru a obține buletinul sau pașaportul

Guvernul a simplificat procedura de obținere a actelor de identitate. Astfel, moldovenii nu vor mai trebui să prezinte certificate de stare civilă, dar fiind că informaţia respectivă se conţine în Registrul populaţiei şi în alte registre.

De asemenea, nu va fi nevoie de documentele care confirmă dreptul asupra proprietăţii (locuinţei). Aceste date se regăsesc în registrul bunurilor imobiliare.

Totodată solicitanții de acte de identitate vor putea achita serviciile oferite prin intermediul instrumentelor electronica, fără a fi nevoiți să prezinte dovada plății pe suport de hârtie.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova vor putea deține două pașapoarte, în condițiile în care informația ce se conține în ele este identică.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.