În Rusia o înștiințare falsă despre plasarea explozibilului ar putea fi pedepsită cu zece ani de pușcărie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații Dumei de Stat din Rusia propun modificarea unui articol din Codul Penal, care ar înăspri pedepsele pentru înștiințările false despre plasarea explozibilului.

În prezent, pentru o înștiințare falsă despre plasarea explozibilului persoana responsabilă riscă o amendă până la 200,000 de ruble, munci în folosul comunității sau până la trei ani de detenție, conform presei ruse.

Modificările propuse stipulează că termenul maximal pentru asemenea infracțiuni va fi de zece ani de privare de libertate.

Potrivit deputatului Vasilii Peskariov, unul dintre autorii modificărilor „o asemenea măsură a devenit necesară”. „De la acțiunile unor astfel de teroriști telefonici suferă milioane de oameni, mai multe întreprinderi înregistrează pierderi colosale. Aceste acțiuni nu sunt glume copilărești, sunt crime serioase și ele trebuie pedepsite respectiv ”, a spus Piskariov.

În același timp experții consideră că înăsprirea cadrului legal nu va ameliora pe deplin situația.

„Persoanele, care telefonează de pe teritoriul altui stat, vor evita pedeapsa, în cazul în care Rusia nu are cu această țară acord pentru extrădarea inculpaților”, consideră expertul pentru securitate Artiom Kuriev.

După cum a comunicat РИА, după 11 septembrie 2017 în Rusia au fost înregistrate mai multe apeluri telefonice, care anunțau plasarea de explozibil în orașele Ufa, Omsk, Ekaterinburg, Reazani, Krasnoiarsk, Novosibirsk, Nijnii Novgorod, Moscova și Kazani. În urma acestor apeluri peste un milion de persoane au fost evacuate în 120 de localități și peste 2000 de imobile au fost verificate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...