Jucătorii unei echipe importante din Belgia sunt supravegheaţi non-stop cu ajutorul brăţărilor electronice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătorii echipei belgiene de fotbal Racing Genk sunt urmăriţi tot timpul de către clubul lor cu ajutorul unor brăţări electronice pe care sunt obligaţi să le poarte la mână, dezvăluie un important cotidian din Belgia.

Unii dintre fotbalişti nu sunt deloc încântaţi de această supraveghere obligatorie, pe care oficialii lui Genk au decis să o pună în aplicare pentru a optimiza prestaţiile individuale.

Dispozitivele respective, denumite Whoops, înregistrează zi şi noapte frecvenţa cardiacă a jucătorilor şi variabilitatea acestea. Pe baza acestor date sunt calculate capacitatea de recuperare şi timpul de odihnă necesar fiecărui jucător, pentru a se putea prezenta în cea mai bună formă fizică pe teren, adaugă HLN.

 Utilizarea obligatorie a acestor brăţări este însă un punct sensibil în cadrul lotului echipei belgiene.„Anumiţi criminali poartă o brăţară electronică la gleznă. La Genk, acestea sunt purtate la mână”, a declarat unul dintre fotbalişti, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Comisia belgiană pentru protecţia vieţii private înţelege preocuparea jucătorilor. „Pentru ca legea să fie respectată, jucătorii trebuie să-şi dea acordul în scris, deoarece datele medicale sunt considerate sensibile”, a declarat responsabila cu comunicarea al comisie, Sarah Boulerhcha, citată de publicaţia belgiană.

„Un jucător nu poate fi obligat să poarte o astfel de brăţară. În caz de refuz, el nu poate fi sancţionat de clubul său. Însă, dacă se va întâmpla acest lucru, el poate duce plângere la instituţia noastră”, a adăugat Sarah Boulerhcha.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...