Reacția lui Chirtoacă la refuzul de a fi înregistrat la Referendum: La înmormântare fără „mort”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a nu-l înregistra pe edilul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie curent privind revocarea sa din funcție este criticată de edil, cât și de liderul Partidului Liberal, Mihail Ghimpu.

„La înmormântare fără „mort”. Tovarășii ăștia (PSRM, PCRM, PDM, PPEM și alții) vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bun, îngropați-mă dacă puteți, dar de ce nu luați „mortul” la înmormântare? Iertați-mi umorul negru, dar așa stau lucrurile. Vreți să bateți toate recordurile republicilor bananiere? De ce vă este frică? De unde atâta frică? Ce se va întâmpla dacă o să ies și o să-mi spun punctul de vedere și după aia mă închideți din nou, că doar referendumul nu anulează dosarele nesfârșite și justiția „independență” e în mâinile voastre”, a reacționat Chirtoacă.

,,Și voi, stimați CEC-iști, vorbiți serios? În art. 1 din Codul Electoral scrie că referendum și alegeri este același lucru. La art. 194 scrie că „agitația” se face conform art. 47, adică de către citez: „partide și alte organizații social-politice, …. candidați”. Deci candidații, adică persoanele fizice sunt menționate separat. Iar subsemnatul acum este candidat la a fi demis din primar. La fel cum în 2007, 2011 și 2015 eram candidat la a fi primar. Lucrurile se întâmplă în oglindă și se aplică prin analogie, așa spune democrația, Convenția Europeană a Drepturilor Omului etc. Bravo, ce să zic, Stalin otdhiaet! Și mai departe ce? Să vedem chiar, cât de ridicoli puteți fi!”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, astăzi, Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la Referendumul local din 19 noiembrie.

Șapte din cei zece membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție au votat împotriva înregistrării edilului suspendat al Capitalei în cursa pentru referendum, doi reprezentanți s-au abținut și doar unul a fost împotriva acestei decizii.

Reprezentanții Consiliului își motivează decizia prin faptul că declarația ar trebui depusă personal, ci nu prin intermediari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...