/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Sâmbătă se vor planta primii arbori la Grădina Botanică. Scopul este eliminarea consecințelor intemperii din aprilie

missing
19 octombrie 2017, ora 13:42

Organizatorii proiectului menționează că sâmbătă vor participa la sădit anume acei utilizatori, care au achiziționat copacii pentru locația Grădina Botanică. Toți participanții vor fi invitați personal la plantare.

De asemenea, sunt așteptați și voluntarii care doresc să se alăture și să participe la sădirea copacilor în cadrul proiectului Verde.md. Organizatorii menționează că ar fi bine ca aceștia să fie echipați cu lopeți sau alte unelte de grădinărit. Totodată, participanții sunt rugați să fie îmbrăcați cât mai călduros și mai comod. „Luați-vă prietenii, rudele și apropiații, și implicați-vă cu toții la înverzirea orașului și a parcurilor preferate”, îndeamnă organizatorii.

Proiectul ecologic Verde.md are drept scop recuperarea consecințelor zăpezilor anormale din 20-21 aprilie 2017. Grădina Botanică a pierdut atunci aproape 80% din copacii și arbuștii din colecția de plante a parcului.

În total, în aceste zile au suferit mai mult de 10 000 de copaci în tot orașul. Pentru a ajuta Chișinăul să facă față pagubelor, a fost conceput și pus în aplicare proiectul ecologic Verde.md. Esența proiectului constă în faptul că oricine poate cumpăra un copac sau o întreagă alee de copaci diferiți, care vor fi apoi plantați în diferite sectoare ale capitalei, inclusiv parcuri și scuaruri.

Mai multe detalii despre proiect și eveniment găsiți aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram