/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Reacția lui Chirtoacă la refuzul de a fi înregistrat la Referendum: La înmormântare fără „mort”

missing
19 octombrie 2017, ora 12:58

„La înmormântare fără „mort”. Tovarășii ăștia (PSRM, PCRM, PDM, PPEM și alții) vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bun, îngropați-mă dacă puteți, dar de ce nu luați „mortul” la înmormântare? Iertați-mi umorul negru, dar așa stau lucrurile. Vreți să bateți toate recordurile republicilor bananiere? De ce vă este frică? De unde atâta frică? Ce se va întâmpla dacă o să ies și o să-mi spun punctul de vedere și după aia mă închideți din nou, că doar referendumul nu anulează dosarele nesfârșite și justiția „independență” e în mâinile voastre.

Și voi, stimați CEC-iști, vorbiți serios? În art. 1 din Codul Electoral scrie că referendum și alegeri este același lucru. La art. 194 scrie că „agitația” se face conform art. 47, adică de către citez: „partide și alte organizații social-politice, …. candidați”. Deci candidații, adică persoanele fizice sunt menționate separat. Iar subsemnatul acum este candidat la a fi demis din primar. La fel cum în 2007, 2011 și 2015 eram candidat la a fi primar. Lucrurile se întâmplă în oglindă și se aplică prin analogie, așa spune democrația, Convenția Europeană a Drepturilor Omului etc. Bravo, ce să zic, Stalin otdhiaet! Și mai departe ce? Să vedem chiar, cât de ridicoli puteți fi!”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, astăzi, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, cu votul a șapte membri din zece a refuzat înregistrarea lui Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie privind demiterea sa din funcție. Vicepreședintele Consiliului de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron, a invocat faptul că, potrivit Codului Electoral, actele pentru înregistrare se depun personal, nu de un reprezentant, așa cum a fost în cazul lui Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram