/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Șomerii pot urma un curs gratuit de formare profesională și primi ajutor financiar pe timpul studiilor. Detalii

missing
19 octombrie 2017, ora 12:16

AOFM spune că dacă ești înregistrat ca șomer și te-ai înscris la un curs de formare profesională vei beneficia de:
– bursă lunară, în cazul în care nu beneficiezi de ajutor de șomaj sau alocație de integrare sau reintegrare profesională;
– compensarea cheltuielilor pentru transportul tur-retur sau navetă;
– cămin, în cazul care instituția de învățământ dispune de cămin sau compensare parțială pentru cheltuieli de cazare.

Pe site-ul agenției se arată că tinerii care se înscriu acum la unul din cursurile de formare profesională cu o durată de 1-2 luni cum ar fi la meseriile/profesiile barman, manichiuristă, pedichiuristă, vopsitor auto sau la programele de formare profesională management (bazele antreprenoriatului), calculatoare (bazele utilizării calculatorului), contabil (perfecționare), au șansa să obțină până la sfârșitul anului profesia care i se potrivește.

Persoanele care urmează un astfel de curs, la absolvire primesc un certificat de calificare și beneficiază de susţinere la angajarea în câmpul muncii.

Lista integrală a meseriilor/profesiilor, programelor de formare profesională pe specialități o poți accesa aici.

Pentru mai multe informații despre programele de formare profesională, precum și adresele AOFM accesează site-ul anofm.md sau telefonează la Centrul de Apel – Piaţa Muncii la nr. de tel. 0 8000 1000, între orele 08:30-15:30, de luni până vineri, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova. Tot în acest scop, poți vizita și Centrul de Informare despre Piața Muncii, mun. Chișinău, str. M. Varlaam, 90, orele de lucru 08:00-17:00, de luni până vineri, tel. 022-224087.

Informaţii despre serviciile ANOFM, posibilităţile de angajare, locurile vacante înregistrate în baza de date a ANOFM şi condiţiile de ocupare ale acestora sunt publicate și pe portalul angajat.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram