/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ După cei doi îndrăgostiți de pe strada pietonală și în parcul „Valea Morilor” va fi instalată o sculptură. Ce semnifică

missing
19 octombrie 2017, ora 12:17

Dacă sculptura realizată de Pavel Obreja este romantică și redă emoțiile unei întâlniri, atunci cealaltă prezintă doi tineri pragmatici, îmbrăcați în stil sport, care se distrează într-un parc. Locurile de instalare a statuilor au fost alese după compoziția propusă de către cei doi sculptori, iar autorii proiectului și-au dorit să inspire oamenii. Asta susține artistul Petru Glavan. „O să fie patru figurine: un băiat, o fată, un câine și un skateboard.

Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare”, a explicat Petru Glavan.

Fata, băiatul și câinele sunt deja modelate în plastilină și așteaptă să fie turnate în bronz cu ajutorul sculptorului Veaceslav Jiglețchi. „Ieri am dat băiatul la turnat în bronz, iar vineri dau fata. Lucrez din iulie 2017, iar săptămâna asta e finalizez. Ce a fost mai greu a trecut. Eu și prietena mea am pozat pentru această compoziție. Cineva ne-a fotografiat, apoi am făcut banere mari”, ne-a mai spus Petru Glavan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram