/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ PSRM, despre decizia CC: A fost un show prost regizat. Vom apăra președintele

missing
19 octombrie 2017, ora 12:24

„Ce a făcut CC este o gravă depășirea a atribuțiilor. Am avut un show prost regizat și avem o Curte Constituțională care servește Partidul Democrat și care ajută acest partid să uzurpe puterea în stat”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrâncea.

În cadrul unui briefing de presă, Vladimir Țurcan a menționat că din punct de vedere juridic, această hotărâre este una abuzivă, absurdă și periculoasă pentru statalitatea Republicii Moldova. Socialistul mai susține că Guvernul este conștient de faptul că în cazul unui referendum nu vor putea câștiga, fiindcă poporul îl susține pe președinte: „Pe cale legală vom merge și mai departe și le vom explica cetățenilor, că Curtea Constituțională lucrează în favoarea majorității actuale, în defavoarea poporului și statului”.

„Ce am văzut noi se încadrează în scenariul de distrugere a instituțiilor statului. Corect fac instituțiile europene că nu alocă bani acestui guvern pentru reforma justiției. Dacă Guvernul vrea să treacă prin această procedură de suspendare pe care a inventat-o Curtea Constituțională pentru ei, va trebui din nou să se adreseze președintelui cu același candidat. Guvernul va trebui de două ori să primească același răspuns, adică refuzul. Doar în așa mod urmează a fi aplicată hotărârea Curții Constituțională. Eu intuiesc faptul că ei vor merge mai departe, vor sfida și legile și vor încerca să suspendeze președintele din funcție”, a declarat Vladimir Țurcanu.

Socialiștii s-au declar indignați și de candidatura Guvernului pentru funcția de ministru al apărării, menționând că Eugen Sturza are o experiență mică și nu este în stare să conducă Armata Națională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram