19:29:27 28.03.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă NU a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul de demitere a sa

Politică 19.10.2017 11:25 Vizualizări1606 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă NU a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul de demitere a sa


Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie curent privind revocarea sa din funcție.

Șapte din cei zece membri ai Consiliului Electoral al circumscripției municipale nr.1 din Chișinău, prezenți la ședința de astăzi, au votat împotrivă ca Dorin Chirtoacă să fie înregistrat, doi s-au abținut, iar unul a votat pentru.

Vicepreședintele Consiliului de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron, a invocat faptul că, potrivit Codului Electoral, actele pentru înregistrare trebuie depuse „personal”, nu prin procură notarială, așa cum a făcut Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu.

Potrivit lui Miron, cetățenii R. Moldova „pot face agitație electorală și fără a fi înregistrați” ca participanți la referendum.

„Domnul Chirtoacă vrea să fie înregistrat, pentru a putea beneficia de toate drepturile stipulare în Codul Electoral, inclusiv să participe la dezbaterile electorale televizate”, i-a reproșat lui Miron una dintre membrele aceluiași consiliu electoral.

Consiliului Electoral al circumscripției municipale nr.1 din Chișinău a înregistrat doar socialiștii în calitate de participanți la acest referendum inițiat tot de ei, iar PL, PAS, PUN, PPDA, PLDM și PD au anunțat că boicotează plebiscitul.

Amintim că, înaintea alegerilor locale din anul 2015, Ilan Sor, condamnat deja în dosarul fraudelor din sistemul bancar, a fost eliberat atunci din arest la domiciliu tocmai pentru a-și putea exercita drepturile în calitate de candidat la Primăria Orhei, pe care ulterior a câștigat-o.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md