(foto) Trei pensiuni din rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi” au fost inaugurate după renovare. Iată cum arată

6

În regiunea Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi” au fost inaugurate după renovare, miercuri, 18 octombrie, trei pensiuni rurale: „Casa din luncă”, „Casa de sub stâncă” și „Casa Verde”.

Renovarea acestora a fost susținută financiar de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei. Lucrările de reconstrucție au durat peste 16 luni și au costat peste 120.000 de dolari.

În aceste trei case au fost îmbunătățite condițiile de cazare, au fost reînnoite și decorate spațiile de primire a oaspeților, a fost lărgită capacitatea locației și au fost diversificate serviciile.

Daniel Thomson, șeful Departamentului Creștere Economică, misiunea USAID Moldova, este sigur că cele trei pensiuni rurale vor contribui la impulsionarea turismul de nișă din Moldova, care poate deveni o industrie sustenabilă și competitivă, oferind locuri de muncă pentru locuitorii de la sate.

În regiunea Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi” în cadrul programului „Hospitality + Moldova” al Proiectului de Competitivitate din Moldova au fost renovate în total șase pensiuni. În prezent, aproximativ zece din 26 de pensiuni rurale înregistrate în Republica Moldova oferă turiștilor condiții de cazare conforme standardelor occidentale.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente