Rusia cheltuie cel puţin 500 de milioane de dolari pe an pentru campanii de dezinformare. Iată cum SUA va elimina trolii din online

google-trolls

Wall Street are un mod foarte simplist de a pune preţ pe giganţii din social media: numărul de utilizatori care le văd reclamele. Această măsurătoare a propulsat evaluările companiilor Facebook sau Twitter „până la stratosferă”, dar este posibil ca acest sistem să nu mai funcţioneze, potrivit Quartz.

Conturile false au cultivat dezbinări în democraţiile vestice. Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii spune că Rusia cheltuie cel puţin 500 de milioane de dolari anual pe infrastructură media menită să cultive dezinformare şi contra-campanii de-a lungul Uniunii Europene şi pe toată suprafaţa Statelor Unite. Cercetătorii din domeniul securităţii sunt de acord că atacurile coordonate prin intermediul platformelor de social media, care au în spate influenţă rusească, au ţintit alegerile prezidenţiale din Franţa şi pe cele din Statele Unite, de anul trecut, în timp ce grupuri locale de ură hărţuiesc jurnalişti, activişti şi alţii.

Pentru a putea reduce gradul de dezinformare şi de violenţă online trebuie, în parte, să curăţăm Twitter-ul şi Facebook-ul de „troli”, roboţi şi huligani. Instrumentele există pentru a realiza mai mult decât au realizat platformele până acum în această privinţă, susţin cercetători precum Emilio Ferrarae, cercetător în domeniul hi-tech pentru University of Southern California.

Companiile ar putea să genereze algoritmi prin care să elimine milioane de conturi false, şi să angajeze oameni pentru a putea restaura conturile legitime care au fost raportate şi închise de către alte conturi false. Facebook a anunţat recent că va angaja 1.000 de contractori pentru a gestiona mai bine reclamele din cadrul reţelei de socializare.

Îndepărtarea conturilor false ar putea scădea numărul total de utilizatori, cel puţin temporar, dar efectul ar putea fi o mai mare încredere în reţea, generând pentru analişti un grad mai ridicat de înţelegere asupra tipologiilor de persoane care chiar folosesc platformele de social media.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente