Actualitate

Rusia anunţă că va înzestra districtul vestic cu noi sisteme militare până la sfârşitul acestui an

”Peste 220 de tancuri noi şi vehicule de luptă blindate au ajuns deja în unităţile militare şi la formaţiile din district. Forţele aeriene din districtul militar vestic au primit deja 12 avioane de luptă de tipul Su-30SM”, se arată în comunicatul biroului de presă al districtului.
Unităţile din acest district au mai primit 350 de vehicule militare multifuncţionale.
În luna iunie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că ţara sa îşi va perfecţiona capacitatea de apărare pe flancul său vestic, ca răspuns la ceea ce consideră a fi acţiuni agresive din partea NATO.
"Până la sfârşitul anului, în Districtul militar Vest vor fi create aproximativ 20 de formaţiuni şi unităţi militare pentru desfăşurarea cărora vor fi ridicate circa 40 de orăşele militare", a indicat Şoigu, adăugând că activităţile în acest sens vor fi sincronizate cu aprovizionarea respectivelor structuri cu arme moderne.
"Situaţia la frontierele din vestul Rusiei tinde să se deterioreze. Acest lucru este cauzat de intensificarea activităţilor militare NATO în ţări est-europene. Alianţa Nord-Atlantică suplimentează prezenţa în ţările baltice, unde se extinde infrastructura portuară, aeroportuară şi unde sunt construite noi baze militare", a declarat Şoigu. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *