Mai multe persoane care prezintă aparent 'simptome uşoare' au fost transportate la spital după ce s-au plâns că 'se simt rău', a precizat Consiliul UE, instituţie instalată în respectiva clădire, denumită 'Europa'.

La rândul său, Consiliul European, care îşi are sediul principal tot acolo, a asigurat că summitul european de joi şi vineri se va desfăşura conform programului.

Vinerea trecută 20 de persoane au fost intoxicate în această clădire ca urmare a unor emanaţii toxice provenite din bucătării şi atribuite unei reacţii chimice între două produse de curăţenie industrială. În urma acelui incident sediul Europa a fost evacuat pentru prima dată.

Incidentul de miercuri a avut ca sursă tot bucătăriile, de unde un fum toxic a pătruns în sistemul de ventilaţie al clădirii. Prin urmare, acest sediu a fost din nou evacuat, iar angajaţii au fost mutaţi temporar la Justus Lipsius, fostul sediu al Consiliului UE şi locul unde se desfăşurau summiturile europene înaintea construcţiei clădirii Europa, inaugurată în decembrie 2016.