Candu nu vrea referendum de demitere a lui Dodon, chiar dacă „există motive”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul nu va declanșa procedura de demitere a președintelui Igor Dodon, chiar dacă există „suficiente motive” pentru acest lucru, susține spicherul Parlamentului Andrian Candu.

Candu l-a acuzat pe Dodon că a încălcat Constituția în cazul procedurii de numire a ministrului Apărării, dar că Parlamentul nu își dorește să declanșeze procedura de „impeachment” a acestuia.

„Curtea Constituțională a motivat din punct de vedere juridic suspendarea președintelui. Dar din punct de vedere politic orice suspendare este urmată de referendum, campanie electorală, costuri și multe altele. Astăzi nu avem de ce să-i dăm președintelui Dodon ocazia să meargă în campanie electorală și să se victimizeze, chiar dacă potrivit Curții Constituționale există motive pentru impeachment”, a declarat Candu în cadrul unei conferințe de presă.

Pe de altă parte, Candu l-a sfătuit pe Dodon să „uite că a fost președinte de partid” și să „fie președinte al tuturor cetățenilor”.

„Dacă încălcările Constituției vor continua, Parlamentul poate să declanșeze procedura de impeachment”, l-a mai avertizat Candu.

Comentând procedura de numire a ministrului Apărării, Candu a declarat că o decizie în acest sens urmează a fi luată mâine și că, cel mai probabil, el va fi cel care va semna decretul de numire în această funcție a lui Eugen Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...