Huawei şi-a lansat vârfurile de gamă. Ce caracteristici au noile Mate 10 şi Mate 10 Pro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania chineză Huawei tocmai a lansat noile sale vârfuri de gamă, Mate 10 şi Mate 10 Pro. Acestea sunt două terminale cu ecrane fără margini, şi cu procesoare care se bazează pe inteligenţa artificială şi pe reţelele neurale. Diferenţa esenţială dintre cele două este de dimensiune. Mate 10 are un ecran de 5,9 inch cu rezoluţie 2560×1440 de pixeli, în timp ce Mate 10 Pro are 6 inch la o rezoluţie 2160×1080.

Ca formă, ecranul nu ocupă toată suprafaţa terminalului, există zone negre subţiri atât în partea inferioară, cât şi în cea de sus. E interesant că, deşi Huawei Mate 10 Pro e telefonul mai mare pe hârtie, are un aspect de tip 18:9, întâlnit la LG V30 sau Samsung Galaxy Note 8 care îl face mai mic şi mai înalt.

Carcasa din spate este din sticlă şi au două culori: maro şi auriu. În timp ce Huawei Mate 10 are o grosime de 8,2 milimetri, Pro are 7,9 milimetri grosime. În timp ce Pro are butonul cu amprentă în partea frontală, pentru că nu mai era spaţiu, Huawei Mate 10 Pro are butonul de amprentă mutat în partea din spate, lângă camera foto, la fel ca la Samsung Galaxy Note 8, scrie start-up.ro.

La nivelul specificaţiilor tehnice, telefoanele au ultimul procesor Huawei, Kirin 970, 4 GB de RAM, baterii de 4.000 de miliamperi şi 64 de GB de stocare. Camerele foto sunt duale, amplasate una sub alta, ceea ce face ca Huawei Mate 10 Pro să pară un gigant cu 3 ochi, din cauza senzorului de amprentă. Practic, telefoanele au trei camere.

Huawei Mate 10 Pro are o cameră de 20 de megapixeli şi una de 12 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Camera de pe Mate 10 are aceleaşi caracteristici.

Senzorul secundar, cel de 12 megapixeli, este monocrom, o variantă evoluată a celui de pe Huawei P10. Huawei Mate 10 Pro va avea o variantă de 128 de GB stocare şi 6 GB de RAM, dar şi o variantă Porsche Design. Telefoanele au USB Type C şi încărcare rapidă.

Un amănunt interesant este că poţi conecta telefoanele cu un cablu la un monitor şi poţi să le foloseşti drept desktop, o soluţie asemănătoare Samsung DeX, dar care nu necesită acel dock. Potrivit producătorului, autonomia este de 3 ore în acest mod.

Huawei nu spune că acesta este un telefon, ci o maşinărie inteligentă. Procesorul Kirin 970 e unul de ultimă generaţie şi are o unitate de procesare neurală, care are caracteristici de deep learning şi realitate augmentată. Putem compara acest procesor cu cel de la Apple, A11 Bionic.

Potrivit Huawei, procesorul şi faptul că are o reţea neurală vor reduce degradarea şi îmbătrânirea device-ului, ceea ce va duce la performanţe asemănătoare de-a lungul timpului. În timp, Mate 10 va învăţa comportamentul utilizatorului şi va ajusta performanţele telefoanelor în funcţie de cum îl foloseşti.

Huawei Mate 10 va avea un preţ de 700 de euro şi 800 de euro pentru Huawei Mate 10 Pro. Evident, varianta Porsche Design va costa 1.345 de euro. Data lansării va fi la jumătatea lunii octombrie pentru Huawei Mate 10 şi la jumătatea lunii noiembrie pentru Mate 10 Pro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...