Colaborarea militară dintre Republica Moldova și SUA, în ascensiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statele Unite ale Americii vor diversifica posibilitățile de instruire în instituțiile superioare de învățământ din SUA pentru militarii Armatei Naționale, precum și schimbul de experiență moldo-american în cadrul mai multor activități comune.

Declarația respectivă a fost făcută astăzi de către reprezentantul Agenției de Monitorizare şi Control al Eficienței Reformei Guvernului din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, Steve Russell cu secretarul de stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos.

Oficialul american a vorbit despre necesitatea implementării proiectelor și programelor de modernizare a sistemului de apărare, precum și de extinderea parteneriatelor bilaterale de colaborare cu partenerii de dezvoltare.

La rândul său, Aurel Fondos a mulțumit Guvernului SUA pentru asistența oferită Armatei Naționale în domeniul instruirii, logistic şi tehnic, precum şi pentru alte proiecte importante, în special prin intermediul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord.

Colaborarea moldo-americană în domeniul militar are ca bază Memorandumul „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...